Medans resten av världen vandrar på januaris slask täkta gator

Onsdag igen, onsdagar som jag verkligen inte tycker om, onsdagar som faller i glömska fortare än kvickt. En onsdag som jag kanske kommer att minnas. Man kan ju alltid önska att man ska komma ihåg några dagar av ens ungdom när man blir gammal, men onsdagarna får gärna bli bortglömda, de kan få ett eget special designat fack i min hjärna. Det glömda och mörka facket. 
 
Då de flesta hackat på trenden att hata Måndagar som katten Gustav så hatar jag onsdagar, de är liksom i mitten, fast ändå inte då Torsdag egentligen är dagen mitt i veckan. Onsdag är istället dagen mitt i allt de där jobbiga som kallas vardag. Det är "längesedan" man var ledig och det är "långt" kvar tills man får vara det igen, långt. 
 
Men denna Onsdagen ska jag drömma om kärlek, kärleken till fotograferingen, och drömmen om drömmen. Den dröm som innebär att jag en dag ska kunna tjäna lite pengar på att stå och hålla i min kamera. Men allt det där känns så himla långt bort. Även om ett objektiv bara är 50 meter ifrån mig. 4 dörrar och en trappa ifrån mig, en grustäkt gågata ifrån mig, om jag ändå bara hade fått vara där. Att få vara där istället för att sitta instängd som en exotisk fågel. Jag gillar inte fåglar. 
 
Fåglar är smutsiga djur, kattmat. Kan emellertid vara trevligt att titta på, men endast om det är en barriär emellan oss, fåglar som utnyttjar uteserveringar som lunchbuffé är det värsta jag vet. De glor bara på en, och stirrar hungrigt på min mat. Fåglar bakom fönsterrutor är bättre, fast min favorit är ändå fåglar i kattkäftar. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0